Pomozite Lani iz Kovina, potrebna hitna operacija u Padovi

Dvadesetdevetogodišnja Lana Bulatović iz Kovina je kao devojčica obolela od dijabetesa, a bolest je toliko uznapredovala da je potpuno izgubila vid i sada su joj neophodne transplantacija bubrega i pankreasa. Za operaciju u Padovi potrebno joj je više od 60.000 evra. Trenutno je na hemodijalizi.

Lanina majka, Jadranka Bulatović kaže da je tri meseca bila u bolnici, od marta do juna, celo vanredno stanje. "Jako teško je to psihički podnela. Sada je životno ugrožena i operacija je hitna", naglašava Bulatovićeva.

U Kovinu je organizovano nekoliko akcija prikupljanja novca za Lanu, a jedna od njih je i izvođenje interaktivne monodrame "Život je loto", u kojoj glumi Monika Romić.

Monika Romić kaže da uvek gleda da pomogne kada ima vremena i mogućnosti. "Mislim da tako svi treba da se ponašamo. Ipak smo mi odgovorni za neke stvari. Ne treba proći pored žene koja je pala na ulici kao da nije pala. Prosto treba da budemo saosećajniji prema drugima", smatra Romićeva.

Centar za kulturu iz Kovina uključio se u više humanitarnih akcija za svoju sugrađanku.

"U toku je prodaja fotografija iz naše kolekcije. To su slike starog i novog Kovina. Mi ih prodajemo ne u komercijalne svrhe, već samo za Lanu", ističe direktor Centra Milivoje Grčić.

Lani se može pomoći i kupovinom dela kovinskih slikara amatera, a može se poslati i SMS poruka 645 na broj 3030.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar