Pomoć za lečenje trogodišnje Petre Đorđević iz Banatskog Novog Sela

Kako se reaguje kada neko ima problem pokazale su učenice osnovne škole u Banatskom Novom Selu. Ugostile su vršnjakinje iz Vladimirovca i Pančeva i organizovale humanitrni turnir u odbojci. Jer ćerka njihove nastavnice obolela je od malignog tumora na mozgu i neophodno joj je lečenje u inostranstvu.

„U pitanju je život male Petre. Njoj je potrebna naša pomoć i mi smo se potrudili da ovim humanitarnim turnirom njoj pomognemo da što pre ode na lečenje", kaže Teodora Dimčić, učenica iz Banatskog Novog Sela.

Petri je dijagnostikovana retka mutacija gena i moždani tumor od koga obolevaju samo deca. Već je imala operaciju u Beogradu i hemoterapije, ali lečenje nije bilo delotvorno i mora da promeni terapiju.

„Za nju bi bilo najbolje da se leči jednom vrstom individualne terapije. Mi smo istraživali dosta gde bi to moglo da se sprovede i dobili smo potvrdan odgovor od francuske klinike „Gustav Rusi", da oni imaju dosta iskustva sa tom vrstom tumora kod dece i da ga uspešno leče", objašnjava Petrina majka Daliborka Đorđević.

Za lečenje na pariskoj klinici potrebno je 240 hiljada evra. Roditelji su pokrenuli akciju prikupljanja novca i za sada imaju gotovo pola potrebne sume. Najviše su im pomogle kolege iz škole i meštani .

„Učestvovali smo na više manifestacija, kao što su Dani vina u Vršcu, Traktorijada u Banatskom Novom Selu. Po raznim prodavnicama smo nosili kutije za prikupljanje humanitarne pomoći, pravili humanitarne žurke", kaže Marinel Blaž, direktor OŠ „Žarko Zrenjanin" u Banatskom Novom Selu.

Trogodišnjoj Petri Đorđević potrebno je da što pre nastavi lečenje u Francuskoj, zato se humanitarna akcija nastavlja

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike