Poljoprivrednici čekaju pisane garancije, noć će provesti ispred Pokrajinske vlade

Ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu poljoprivrednici će ostati i tokom noći, iako im je ministar Branimir Nedimović obećao niz mera i najavio sastanak u Vladi za dva dana.

Kako prenosi portal 021, ratari nezadovoljni niskom otkupnom cenom suncokreta zatražili su od ministra pisane garancije da će obećano biti ispunjeno i odlučili da nastave sa protestom.

Očekuju da će do 9 sati ujutru dobiti napismeno sve ono što je ministar obećao.

Nedimović je, između ostalog, obećao poljoprivrednicima da će gorivo moći da sipaju dva puta dnevno uz posebne kartice. Rešenje o olakšicama za gorivo trebalo bi da bude doneseno u narednih 60 sati, navodi 021.

Takođe, ministar je obećao i sastanak sa premijerkom Anom Brnabić u narednih 48 sati i naveo da će se razgovarati o jesenjoj setvi i cenama.

Poljoprivrednici nezadovoljni otkupnom cenom suncokreta, ali i zabranom izvoza, protestovali su u više gradova širom Srbije, a pojedini putevi bili su blokirani.

Iz Ministarstva poljoprivrede kažu da su ministar i njegovi pomoćnici razgovarali sa poljoprivrednicima u Novom Sadu, Pančevu i Požarevcu, da su dogovoreni naredni koraci za rešavanje problema, a da će sva dodatna pitanja biti razmotrena na sastanku u Vladi Srbije, koji će biti održan u narednih 48 sati.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike