Policijski sindikat Srbije pozvao policajce da odbiju da se obračunaju fizički sa građanima

Policijski sindikat Srbije pozvao je danas policajce da odbiju naređenje da se fiziči obračunaju sa demonstantima u Beogradu, ukoliko takvo naređenje dobiju.

„Izlazeći van okvira svojih nadležnosti Stefanović je svojim naređenjem doveo u životnu opasnost građane i same policajce“, piše u saopštenju Sindikata.

Sindikat je, kako se navodi u saopštenju, pozvao i demonstrante da ne napadaju policajce već da im ukažu poštovanje, a policija će biti na strani naroda.

Policija treba da se drži Ustava i zakona, a ne volje političara, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije: Za incident na RTS u odgovrni i vlast i opozicija, vojska uvek uz narod

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je za incident na RTS-u odgovorna i vlast i opozicija, kao i da niko od učesnika mirnog protesta nije znao za nameru nekih političara da uđu na RTS.

Bahatost u provociranju naroda je kulminirala sinoć, a emitovanje serije na prvom programu RTS u toku narodne eskalacije je vrhunac bezobrazluka i poniženja.

Kako se navodi u saopštenju, vojska je uvek uz narod i ljudi na vlasti moraju da znaju da ne smeju da upotrebe silu protiv naroda.

„To mora da bude jasno najpre onima na čelu vojske koji donose važne odluke i koji treba da štite Ustavni poredak, a ne pojedince na vlasti“ , piše u saopštanju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike