Policijska akcija u Crnoj Gori, uhapšen službenik Agencije za nacionalnu bezbednost

Ljuba Milović se zajedno sa Petrom Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, prenose Vijesti.

"U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu Evropola i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P. L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja", saopšteno je iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva.

Navode i da je lišavanje slobode izvršeno od strane službenika Specijalnog policijskog odeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

"Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na saslušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku", saopšteno je iz SDT.

Televizija Vijesti javlja da je prethodno policija pretresla hotel "Podgorica" čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem.

Evropol je Lazovića i Milovića označio kao članove Kavačkog klana.

Portal Libertas objavio je još pre dva i po meseca da su po podacima Evropola sa "Skaj" aplikacije Milović i Lazović članovi Kavačkog klana koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike