Policija stala ispred građana koji su probili ogradu

Foto: Novi magazin / VV

Policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija stala je ispred građana koji su danas probili ogradu kod zgrade Predsedništva Srbije.

Okupljeni uzvikuju „Uhapsite Vučića“, „Gotov je“ i „Vučiću, lopove“.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Drgana Đilas pozvao je građane na mir. Tu su i drugi lideri Saveza za Srbiju.

Obradović: Traže se ostavke Vučića, Brnabić, Bujošević i fer izbori

Predsednik Pokreta Dveri i jedan od lidera Saveze za Srbiju Boško Obradović izjavio je danas da zahtevaju ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, direktora RTS Dragan Bujoševića i fer i slobodne izbore i da od tih zahteva neće odustati.

„Nema nazad“, rekao je Obradović novinarima pred početak protesta ispred Predsedništva Srbije.

On je kazao da će se posle obraćanja Vučića javnosti, okupljenim ispred predsedništva obratiti predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ispred Predsedništva je postavlje kamion sa razglasom. Okupljeni su okružili Predsedništvo, duvaju u pištaljke i uzvikuju „Vučiću, lopove“ i „AV, AV“.

Belim trakama sa natpisom „Počelo je“, zatvorili su Ulici kralja Milana.

Iz Saveza za Srbiju pozvali su na protest u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta „Jedan od pet miliona“ i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na „goloruk narod“ i pošto su „besomučno lagali“ na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.

„Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije“, navedeno je u saopštenju SzS.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su da dolaze ispred Predsedništva da predsedniku Srbije jasno kažu da u „njegove laži više niko ne veruje i da mu neće dozvoliti da nastavi da laže narod“.

„Idemo da onemogućimo diktatora da laže narod iz svoje fotelje, a kasnije ćemo se preseliti ponovo kod RTS-a“, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike