Policija potvrdila, pucano na policajca u civilu kod Gračanice

"Prijavljeno je da su dva osumnjičena kosovska muškarca pucala na mušku žrtvu (policajca). Policajac je reagovao pucnjem, usled čega su dva osumnjičena povređena i upućena na pružanje lekarske pomoći. Na licu mesta pronađeno je 15 čaura, dok je u selu Mramor kod osumnjičenih pronađen motocikl i oružje tipa ‘zoraki’ bez metaka. Slučaj se istražuje", navodi se u redovnom policijskom izveštaju dva dana nakon događaja. 

Na mestu pucnjave na jezeru bila je grupa od desetak srpskih devojaka i mladića, okupljena povodom praznika prvog maja.

Mladić iz grupe Marko Petković, ispričao je RTS-u da se napad dogodio u ponedeljak popodne, kada su im se približile dve nepoznate osobe na motorima.

"Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas", naveo je Marko Petković iz Lapljeg Sela.

Dodao je da su zalegli kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

"Policajac u civilu koji bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem kada su napadači krenuli da beže prema selu Mramor", precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

Dve osobe na motoru su ranjene i prevezene u bolnicu u Prištini.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike