Polemika SNS-a i PSG o izboru članova GIK-a

SNS, kao i do sada, radi sve u skladu sa zakonima i sastav Gradske izborne komisije oslikava pravo stanje odborničkih grupa u gradskom parlamentu, pa u skladu sa tim SNS ima sedam članova i predsednika, DS tri člana, SPS dva, PUPS jedan, Šapić jedan i Samostalni DSS jedan, navodi se u saopštenju SNS-a.

Dodaje se da SNS voli Beograd i brine o svim građanima.

"Beograd je moderan grad, koji se ubrzano razvija, u kome je samo za prethodne tri i po godine izgrađeno više od 550 kilometara novog asfalta, 396 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, uređeno je više od 200 fasada, a svakodnevno se privlače strane investicije i otvaraju nova radna mesta", stoji u saopštenju.

Pokret slobodnih građana saopštio je da je Srpska napredna stranka, suprotno zakonu, izglasala većinu članova u Gradskoj izbornoj komisiji.

Zakon o lokalnim izborima određuje da nijedna politička stranka ili stranačka koalicija ne može imati više od polovine članova u stalnom sastavu organa za sprovođenje izbora, a SNS od danas ima devet članova i predsednika petnaestočlane komisije, navodi PSG.

"Uprkos svemu, Beograđani, Beograđanke i opozicija će se izboriti za svoje glasove, a Pokret slobodnih građana garantuje da ćemo, nakon demokratskih promena, izgraditi institucionalnu državu", navodi se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike