Pokretači Apela za odbranu Kosova i Metohije protiv Vučićevog odlaska u Pariz

Pokretači Apela za odbranu Kosova i Metohije danas su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom njegovog odlaska u Pariz na obeležavanje stogodišnjice Prvog svetskog rata poručili da mu niko nije dao ovlašćenja da krši srž Ustava, daje srpsku teritoriju i predaje srpski narod.

Oni su naveli da će Vučić u Parizu stogodišnjicu najveće srpske, milionskim žrtvama plaćene pobede, obeležiti u Parizu zajedno sa ‘kosovskim predsednikom’ i pod ‘kosovskom zastavom’.

Naveli su da se Vučić i dalje ne obazire na stav srpske javnosti koja je i prema njegovim više puta iznošenim saznanjima, plebiscitarno protiv takozvanog „razgraničenja“.

„Srpski narod mu neće dopustiti da dovede do kraja dogovor kojim bi obeščastio i oduzeo prošle i buduće vekove srpske istorije, da srpska javnost nije nasela na njegov pokušaj nastavka nečasnih ‘pregovora’ pod dimnom zavesom upornih ponavljanja kako zasad nema ništa od ‘kompromisa’ i da je njegova ‘kosovska politika doživela poraz'“, naveli su pokretači Apela za odbranu Kosova i Metohije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike