Pokrajinski odbor Dveri pozvao na bojkot izbora za gradonačelnike na severu Kosova

Pokrajinski odbor Dveri pozvao je danas na bojkot kosovskih izbora za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i time ne da legitimitet Srpskoj listi (SL) i institucijama u Prištini.

Dveri su saopštile da je Srpska lista registrovana u Prištini kao politički subjekt i da kao takva „ne može predstavljati srpske interese na Kosovu“, kao i da predstavlja produženu ruku Srpske napradne stranke.

Dodaje se da se Srpska lista „raznim kriminalnim radnjama nametnula kao jedini predstavnik srpskih interesa, što nema veze sa istinom“. „Naravno, jasno nam je da postoji neviđeni pritisak od strane režima iz Beograda, koji se ogleda u svakodnevnom maltretiranju i ucenjivanju svakog pojedinca da mora izaći na kosovske izbore, jer će u protivnom ostati bez posla, bez svog auta, kuće“, navodi se u saopštenju.

Dveri su navele da „bahatost i tortura predstavnika SL ovih dana kulminira time što njihovi aktivisti od svih zaposlenih u javnim ustanovama i društvenim preduzećima, zahtevaju da svako od njih dostavi lične podatke svih punoletnih članova porodica, kao i da svako od zaposlenih obezbedi minimum 15 sigurnih glasova za tu listu i time učvrsti temelje kvazidržave Kosovo“.

„Znajući sve ovo mi imamo razumevanja za svoje sugrađane koji su u strahu. Ali smatramo da je vreme da se tog straha oslobodimo svi zajedno. Moramo zaštititi Ustav Srbije i suverenitet svoje državne teritorije, a to ćemo najbolje uraditi ukoliko bojkotujemo neustavne izbore na Kosmetu“, navodi se u saopštenju i dodaje da se time ne da legitimitet „separatistima i svima onima koji im pomažu u težnji ka nezavisnosti“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike