Pokazno-taktička vežba „Gruža 2022“ – policija neutrališe teroriste koji su zauzeli branu

Više od 210 pripadnika Žandarmerije učestvuje na pokazno-taktičkoj vežbi "Gruža 2022", na kojoj im je glavni zadatak neutralisanje grupe od oko 30 terorista.

Kako je saopšteno iz MUP-a, vežba predstavlja simulaciju neutralisanja terorista koji su zauzeli branu "Gruža" u selu Pajsijevići i njenog oslobađanja.

Teroristi se napadaju iz tri pravca. 

"Cilj je da se prikaže  proveri osposobljenost pripadnika Žandarmerije da efikasno i brzo reaguju u situaciji ako bi se jedna veća oružana teroristička grupa opredelila da zauzme neki od vitalnih objekata Republike Srbije", kaže za RTS pukovnik policije Boro Gladović.

Na vežbi se prikazuju taktike i veštine srpske policije i sadejstvo snaga sa kopna, vode i vazduha.

Građani mogu da vide različite borbene formacije i najsavremeniju borbenu opremu.

"Ronilačku jedinicu, ronioce, nautičare, borbeni oklopni čamac tipa ‘premaks’ i dva brza desantna čamca, snajperske parove koji se brzo prebacuju kvadovima, kao i druge upadne timove specijalističkih jedinica, koji će iz vazduha različitim tehnikama – alpinističkih, brzog desantiranja i tehnikama spuštanja, doći do nekih nepristupačnih tačaka gde će zaostati poslednji neprijateljski elementi", rekao je Gladović.

Vežbi prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ostali visoki rukovodioci MUP-a.

Pres služba predsednika najavila je da će Vučić nakon vežbe odgovarati na sva novinarska pitanja iz domena spoljne i unutrašnje politike.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike