PODS: Nećemo dozvoliti da se zataška slučaj prebijanja našeg člana

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (PODS) poručio je danas Ministarstvu unutrašnjih poslova i Osnovnom javno tužilaštvu u Novom Sadu da slučaj prebijanja studenta novosadskog univerziteta „ne može biti zataškan i da će kad-tad biti privedeni pravdi napadači i ljudi u državnim institucijama koji ih štite“.

Ova stranka je navela da, prema informacijama koje su iz Tužilaštva danas dostavljene nekim lokalnim medijima, neposredni izvršilac napada na jednnog od napadnutih studenata Dejana Bagarića, koji je, kako su naveli, i aktivista Demokratske stranke, uopšte nije identifikovan, a da je pušten muškarac za koga je policija tvrdila da je jedan od napadača jer nije ni „predložen pritvor“.

„To predstavlja ruganje pravdi, svim žrtvama najnovijeg talasa nasilja u Novom Sadu i građanima koji već mesecima protestuju širom zemlje. S obzirom na to da identitet osumnjičenog nikada nije objavljen i da je policija divljačko premlaćivanje mladića okvalifikovala samo kao nasilničko ponašanja, sasvim je moguće i to da navodnog hapšenja uopšte nije ni bilo“, ocenio je pokrajinski DS.

Predsednik PO DS Nebojša Novaković je ocenio da policija i tužilaštvo ovim „zajednički šalju poruku svim građanima da ih neće štititi ukoliko ih neko premlati na sred ulice, a batinaše ohrabruju da nastave sa nasiljem“.

„Ovo navodno hapšenje deluje kao manevar vlasti s ciljem da se umiri i zavara javnost, ali taj cilj neće biti ostvaren. Već sutra na protestu Jedan od pet miliona u Novom Sadu svi zajedno ćemo tražiti da se vinovnici nasilja odmah uhapse i izvedu pred sud. Nasilje mora prestati“, poručio je Novaković.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike