Počelo rušenje nikad sazidanog hotela u Vranjskoj Banji

Prvo ruše rizične delove, ulaz objekta koji je počeo da se naginje ka ulici i deo ka crkvi i kućama. Radi se građevinskim mašinama, bez miniranja.

"Nastavljamo objekat da sužavamo, da ga koncentrišemo u unutrašnjost samu, kako bismo izbegli bilo kakav kontakt sa okolinom, sa naseljem i tako dalje", kaže izvođač radova Miroslav Jovanović.

Procenjeno je da objekat nije bezbedan i da su temelji popustili. Republička građevinska inspekcija je donela rešenje o rušenju.

Ovaj hotel u narodu poznat kao "Skadar na Banjštici" počeo je da se gradi 1978. godine. Osamdesetih godina prošlog veka izgradnja je stala, zbog nedostatka finansijskih sredstava i nerešenih imovinskih odnosa.

Specijalna bolnica i Fond PIO su nakon sudskog spora postali vlasnici nedovršenog hotela, pa su zemljište prodali "Milenijum timu". Očekuje se da vlasnik sagradi novi hotel.

"Ovakvo jedno mesto, položaj Banje zavređuje da se ovde uradi neka dobra turistička destinacija i da privučemo veliki broj turista", navodi Slađana Stošić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju.

Sada Banja raspolaže sa 180 ležajeva, od toga većina je u Specijalnoj bolnici.

"Izgradnja ovog hotela nama neće rešiti sve naše potrebe, zato što je veliko interesovanje, a potrebno je izgraditi još koji hotel, tako bismo zadovoljili potrebe naših turista", navodi Dragan Sentić, predsednik Opštine Vranjska Banja.

U Vranjskoj Banji se ulaže i u uređenje ulica, a u toku je i izgradnja šetališta u centru.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike