Počela izgradnja Koridora 11, na trasi 30 mostova i tri tunela

Aleksandar Vučić navodi da počinje izgradnja jedne od najtežih deonica auto-puta ka Crnoj Gori i ističe da se posle 70 godina ispunjava san građana tog dela zemlje.

"Čekali ste 70 godina na ozbiljnije promene", rekao je Vučić i dodao da sve što je ranije bilo nemoguće, uprkos brojnim obećanjima prethodne vlasti, danas postaje moguće. 

Zahvalio velikom broju građana iz Požege, Čačka, Lučana, Donjeg Milanovca, Arilja i Ivanjice i drugih mesta što su došli na otvaranje radova.

Poručio je da će već do 19. decembra, na Svetog Nikolu, biti otvorena deonica Koridora 11 od Surčina do Obrenovca i dodao da su mu to obećali Kinezi.

Takođe, rekao je da će za Vidovdan biti otvoren ceo potez auto-puta od Obrenovca do Čačka i da će se stizati za kolima za samo jedan sat ili za koji minut više.

Vučić je rekao da su Kinezi zainteresovani da grade i auto-put od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom i izrazio očekivanje da će uskoro biti otvoreni radovi i na toj deonici.

Predsednik je poručio i da će za neku godinu Srbija biti spojena auto-putem sa Crnom Gorom. 

Saobraćajnica će biti duga 30,9 kilometara. Na trasi će biti izgrađena tri tunela, 30 mostova, sedam nadvožnjaka i četiri petlje. Vrednost radova je 450 miliona evra. Radove će izvoditi kineska kompanija "Čajna kontrakšn korporejšn". 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike