Počela gradnja nove saobraćajnice Novi Beograd-Surčin

Aleksandar Vučić je tokom obilaska gradilišta rekao da će se saobaćajnicom Novi Beograd-Surčin skratiti izlaz na auto-put "Miloš Veliki" za oko 10 kilometara.

Vučić je napomenuo da je rok za izgradnju saobraćajnice 18 meseci i zatražio od predstavnika kineskog izvođača CCCC, ako mogu, da ubrzaju realizaciju i završe posao malo ranije.

Početku radova prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, ambasadorka Kine Čen Bo, direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Predsednik je u razgovoru sa ambasadorkom Čen Bo rekao da sutra planira da obiđu zajedno radove i na deonici autoputa Preljina-Požega.

Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd-Surčin, čija je dužina 7,9 kilometara, potpisan je sa kompanijom "Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani" (CCCC), a njegova vrednost je 70,5 miliona evra.

Ta deonica auto-puta "Miloš Veliki" je građevinski veoma zahtevna, jer prolazi kroz naseljeno područje. Kada ova deonica bude završena, vozači će moći da se uključe iz Vojvođanske ulice i Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Šta će sve biti izgrađeno na novoj saobraćajnici

Saobraćajnica Novi Beograd-Surčin ima veliki značaj za stanovnike centralnog dela Beograda, jer će im omogućiti da direktno pristupe auto-putu "Miloš Veliki" umesto da kao sada do njega dolaze preko auto-puta Beograd-Zagreb.

Najavljeno je da će uz trasu ove saobraćajnice biti izgrađene biciklistička i pešačka staza.

Deonica Novi Beograd – Surčin predstavljaće deo auto-puta "Miloš Veliki" i funkcionalnu vezu sa Gradom Beogradom. Ova deonica čini polaznu deonicu auto-puta od Beograda do granice sa Crnom Gorom i vezu Beograda sa auto-putem "Miloš Veliki".

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin projektovana je za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas.

Predviđene su po tri trake, razdelni pojas od pet metara, pešačcke staze širine po dva metra i bankine. Na trasi će biti tri mosta, jedan most-kanal i jedan nadvožnjak.

Na samom početku trase gradske magistralne saobraćajnice predviđena su uključenja iz dve ulice na Novom Beogradu, a dalje put vodi kroz ravnicu ka prvoj petlji, odnosno čvoru "Surčin 1", tipa "poludeteline". Kraj ove deonice je kod sledeće "velike petlje" u Surčinu, posle koje počinje auto-put "Miloš Veliki".

Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар