Počela gradnja kuće ugroženoj srpskoj porodici u Gušterici

Ministar za zajednice i povratak privremenih institucija u Prištini Goran Rakić danas je položio kamen temeljac za izgradnju porodičnog doma Krstića, površine 55 kvadratnih metara.

Nakon polaganja kamena temeljca Rakić je istakao da na KiM mora biti sve manje porodica koje žive u uslovima u kojima živi porodica Krstić i obećao da će kada god postoji mogućnost da Ministarstvo za zajednice i povratak pomogne slučajeve slične ovom, ta pomoć biti i realizovana.

"Žao mi je što mnogo ranije nismo mogli da rešimo problem ove porodice ali mislim da i sada nije kasno. Mislim da Krstići apsolutno zaslužuju novu kuću i današnje polaganje kamena temeljca treba da znači novi početak u njihovim životima. Znam da postoji još ovakvih porodica, kojima je pomoć potrebna i ja bih bio najsrećniji kada bi svima njima odmah mogli da rešimo stambeno pitanje i obezbedimo bolje uslove za život.", rekao je Rakić.

Krstići su sumnjali da će ikada moći da im se ostvari želja da žive u novom domu ali da je danas to sasvim drugačije.

"Ne postoje reči zahvalnosti koje bi danas izrekli. Ovo za nas znači bukvalno sve. Novi život, bolje sutra i ostvarenje svih snova", kazali su u porodici Krstić, a prenelo je ministarstvo u svom saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар