Poboljšanje pozicije na Šangajskoj listi jedan od zadataka Univerziteta u Beogradu

Cilj je bolje funkcionisanje akademske zajednice, bolji, kreativniji i vidljiviji status univerziteta. Kako bi poboljšali položaje na na primer Šangajskoj listi univerziteta, potrebna je afirmacija mladih naučnika.

"Pokušaćemo da na kreativan način doprinesemo tome, da afirmišemo mlade naučnike kako bi svojim doprinosom, pre svega pisanjem naučnih radova i drugim aktivnostima koje nisu toliko isključivo vezane za pisanje radova za neki umetnički segment, za neki stručni segment, neki pravni segment, doprineti razvoju našeg univerziteta i podizanju njegovog statusa", kaže rektor Univerziteta u Beogradu profesor Vladan Đokić.

Rektor najavljuje i afirmativne mere.

"Mi ćemomo pokušati da na neki način pomak na toj listi postignemo kroz neke afirmativne segmente – nagrađivanje onih koji budu najcitiraniji, nagrađivanje onih koji budu najizvrsniji, u tom naučnom segmentu i mislim da će to doprineti nekom poboljšanju naše pozicije ma listama, naravno to ne može da se uradi veoma brzo, postoji određen proces koji mora za jedan takav postupak da se ispuni i taj proces mora da prođe. I naravno u narednim godinama da Univerzitet u Beogradu bude bolje rangiran nego što je danas", objašnjava profesor Đokić.

Podsetimo – Univerzitet u Beogradu se na Šangajskoj lisiti među prvih petsto visokoškolskih ustanova našao 2012 godine. Trenutno je među prvih 600.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike