Pljušte ostavke zbog tragedije u Tetovu, pronađena još jedna žrtva požara

Posle požara koji je u sredu uveče izbio u montažnoj kovid bolnici u Tetovu usledile su ostavke u Severnoj Makedoniji. 

Ministar zdravlja Venko Filipče objavio je večeras da podnosi ostavku na tu funkciju iz, kako je rekao, moralnih razloga.

Na pres-konferenciji je rekao da ga je tragedija u Tetovu jako pogodila, da žali za nastradalima i da saoseća sa njihovim porodicama. Dodao je da nema reči kojima bi sve to opisao, kao i da nema načina da se gubici nadoknade.

"Kao doktor i ministar imam integritet i danas sam iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu", rekao je Filipče i zahvalio svima sa kojima je radio tokom pandemija kovida, uključujući i novinare. 

Ranije danas, iz istog razloga, ostavku je podneo i zamenik ministra zdravlja Iljir Hasani. Isto su učinili i direktor kliničkog centra u Tetovu Fljorin Besimi i ekonomski direktor Artan Etemi. 

U međuvremenu, televizija Telma dobila je potvrdu od forenzičara da je još jedno telo, petnaesta žrtva požara, doneta na autopsiju. Reč je, kako navodi Telma, o devojci u dvadesetim godinama, koja je imala cerebralnu paralizu.

Završena je autopsija četrnaest žrtava koje su juče prenete na Institut za sudsku medicinu. Utvrđeno je da je uzrok smrti kod svih visoka temperatura, opekotine i gušenje. Pri kraju je DNK analiza nastradalih.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар