Pedeset hiljada evra za obnovu područja u Hrvatskoj pogođenom zemljotresom

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) uručio je otpravnici poslova Republike Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan donaciju od 50.000 evra i poručio da su privrede dveju zemalja povezane i da su privrednici Srbije uz građane Hrvatske.

"Mi nemamo druge kuće, nemamo drugi region. Ovo je teritorija na kojoj radimo, zarađujemo, zapošljavamo, živimo, i uvek ćemo pomagati jedni drugima i biti tu kada god je to potrebno", poručio je Čadež, navodi se u saopštenju PKS-a.

PKS poziva privrednike da doniraju neophodna  sredstva i materijal potreban žiteljima zemljotresima ugroženog područja u Hrvatskoj.

"Danas sam razgovarao sa vlasnicima nekih od naših najvećih kompanija koje su iskazale veliki interes da pomognu ljudima u Hrvatskoj", rekao je Čadež.

Maja Bogdan, otpravnica poslova u Ambasadi Hrvatske u Beogradu zahvalila se predsedniku PKS i svim srpskim privrednicima na donaciji.

"Duboko smo dirnuti iskazanom solidarnošću u ovom teškom trenutku za stanovnike pogođene potresom", rekla je Bogdan i ukazala na simboliku mesta na kojem su se dva skupa, u Beogradu i Zagrebu, danas  održali.

Solidarnost Beograda i Zagreba

Skup solidarnosti održan je simbolično, istovremeno u Beogradu i Zagrebu, ispred istovetne skulpture "Ribar" vajara Simeona Roksandića koja se nalazi i na beogradskom Kalemegdanu i na Jezuitskom trgu u zagrebačkom Gornjem gradu.

Događaju u Beogradu prisustvovao je i Veran Matić, predsednik Saveta za društveno odgovorno poslovanje PKS-a i izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Matić je pozvao sve one koji su u mogućnosti da se uključe u akciju pomoći stanovništvu u ugroženom području Hrvatske i podsetio da su prvo reagovali vlada Srbije sa milion evra donacije i niz kompanija.

Istovremeno, danas su na skupu u Zagrebu učestvovali predstavnici Srpskog narodnog vijeća i Ambasade Srbije u Hrvatskoj.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar