Patrijarh Porfirije na božićnom ručku sa socijalno ugroženim građanima

Na ručku u Verskom dobrotvornom starateljstvu, patrijarh je poruči da radost Božića poziva na zajedništvo, ljubav, ali i na spremnost da usrdnije sledimo jevanđelska načela.

Božićnoj trpezi ljubavi prisustvovao je episkop hvostanski Justin, vikar patrijarha srpskog, kao i prezviter Vladimir Marković, sekretar Verskog dobrotvornog starateljstva koje očinskom brigom patrijarha Porfirija nastavlja jevanđeljsko delo o ljubavi prema svima bez izuzetka, a osobito prema onima prezrenima i potrebitima, saopštila je SPC.

Trpezi ljubavi koja je nastavak liturgijskog slavlja prisustvovao je i protođakon dr Dragan Radić.

Neposredno pre početka trpeze ljubavi, episkop hvostanski Justin i prezviter Vladimir Marković podelili su u ime patrijarha srpskog božićne pakete svim potrebitima, deleći prazničnu radost i ljubav sa njima. 

Ovim sabranjem i delom ljubavi prvojerarh Srpske Crkve je poručio da je ljubav prema potrebitima ujedno i suština misije Crkve u svetu, navodi se u saopštenju.

"Tako da se svetli svetlost vaša pred ljudima, da vide vaša dobra dela i proslave Oca vašega koji je na nebesima" (Mt 5,16), ili svetootačkim rečima rečeno: "Video si brata svoga, Boga si video."

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike