Patrijarh Porfirija stigao na Ostrog, sutra susret sa Abazovićem

Patrijarha Porfirija je dočekao mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom, monaštvom i mnogobrojnim vernicima.

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je sa kabinetom crnogorskog premijera Dritana Abazovića dogovoren njegov susret sa srpskim patrijarhom Porfirijem u manastiru Ostrog, gde će sutra biti obeleženo 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog.

Povodom informacije u medijima o "mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića", obaveštavamo javnost da je predlog došao iz kabineta premijera, kojom prilikom je saopštena njegova namera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore, saopšteno je iz Mitropolije.

Dodaje se da je iz Mitropolije odgovoreno da prilikom organizacije proslave nije predviđen dolazak patrijarha Porfirija u Podgoricu i da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog.

"Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno", piše u saopštenju MCP.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike