Patrijarh: Molitva o porodici na svim bogosluženjima

U molitvi se navodi da je Bog stvorio čoveka po njegovoj slici i prilici kao muškarca i ženu, i da je tako ustanovio brak.

"Gospode Bože Oče, Svedržitelju, Tvorče neba i zemlje, i svih bića, i čoveka, kojega si posle svih drugih stvorenja stvorio po slici i prilici Tvojoj i zato najsavršenijeg među stvorenim bićima, Ti si čoveka stvorio kao muško i žensko, kao jedno udvoje i dvoje ujedno, i tako si od iskoni ustanovio brak, i zapovedio si: ‘Rađajte se i množite se’, i tako si u isti mah ustanovio porodicu kao zajednicu ljubavi u Tebi, usavršenu u svetu Tajnu ljubavi u Hristu Tvome", navodi se, pored ostalog, u molitvi.

U molitvi se dodaje da se "nevidljive sile zlobe podnebeske i vidljive, svesne i nesvesne, sluge njihove, upinju da obesvete svetinju braka i oskrnave čistotu porodice namećući bogoprotivne i protivprirodne zajednice kao zamenu za brak i porodicu".

Patrijarh Porfirije je u nedelju posle molebana ispred Hrama Svetog Save, rekao da crkva ne podržava nikakvo nasilje i progon LGBT populacije, a naročito ukoliko se to čini u ime crkve.

"Mi nikome ne namećemo ono što je naš način života, ali isto tako ne želimo da nam bilo ko, sa bilo koje strane, dolazi i nameće svoj pogled na svet i način života", poručio je, pored ostalog, patrijarh.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike