Pas koji je ujeo četvoro dece luta Požegom, policija traga za vlasnikom

Požežanin Dušan Stjepanović sinoć je zadobio povrede od psa, koji ga je napao u centru grada prilikom povratka kući.

"Sreo sam jednog psa, rase je haski i nisam uopšte imao osećaj da će me taj pas ujesti", kaže Dušan Stjepanović.

Nataša Stjepanović veruje da postoji rešenje i za odgovornost vlasnika i psa i u svim situacijama u kojima, kao i što ljudi reaguju prema svojim propisima i pravilima, takva pravila i propisi postoje za pse.

"Samo ne želimo da se nekome ovako slično nešto desi", poručuje ona.

Pored Dušana, pas je napao još tri mlada Požežanina uzrasta od 12 do 17 godina.

Direktorka Doma zdravlja Požega, dr Vera Matović, rekla je da je četvoro dece pretrpelo ujed psa nepoznatog vlasnika.

"Što se povreda tiče, one su uobičajene za takvu vrstu napada, to su ujedne rane od strane psa, neko od dece ima neke malo dublje povrede, drugi su povrede klasične, koje se opisuju u ovakvim slučajevima", objasnila je doktorka.

Policija je sinoć pozvala tehničare ZOO higijene komunalnog preduzeća, a prilikom pokušaja intervencije kažu da im je prišla i najverovatnije vlasnica psa.

"I zadihana pitala je da li smo uhvatili tog psa. Ja sam rekao da nismo, zašto pitate, pa kao to je moj pas, ne znam šta se dešava, jure ga svi tu. Ja reko’, gospođo čuo sam da je pas napravio ovde ogromnu štetu, čak je i policija tu, evo, znači uključena je u tu akciju. Pa kao ‘on je meni iz dvorišta izašao i dok sam ja okretao auto žena se izgubila’", ispričao je Bojan Brković iz ZOO higijena JKP "Naš Dom" Požega.

U akciji hvatanja kažu da su ih ometala i grupa mladića, nesvesni situacije kakvoj su bili izloženi njihovi sugrađani. Zbog toga je opasan pas i dalje na slobodi.

Policija intenzivno traga za vlasnikom psa, koji bi zbog izazivanja opšte opasnosti mogao da se suoči i sa zatvorskom kaznom u trajanju od tri meseca do tri godine. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар