Parović (Slobodari): Kriminal prožeo sve pore vlasti

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Slobodari Milenko Parović danas je izjavio da je ranjavanje Aleksandra Šarca u Tržnom centru Ušće u Beogradu dokaz da je kriminal prožeo sve pore vlasti.

Parović je, kako je saopštio taj pokret, ocenio da u srpskim zatvorima više nema ozbiljnih osuđenika već da se i za najteža dela dobijaju nanogice sa kojima se neretko dešava da osuđenik slobodno šeta čak i izlazi iz zemlje.

On je naveo da ta jučerašnja „mafijaška sačekuša“ usred dana u trenutku kada se tu nalazilo više hiljada ljudi pokazuje da je situacija u Srbiji takva da su kriminalci krajnje samouvereni, osioni i sigurni da im niko ne može ništa.

Šarac je teško ranjen na parkingu TC Ušće, a kako su objavili beogradski mediji, nepoznati napadač mu je ispalio dva metka u glavu, nakon čega se dao u beg. Šarac je u kritičnom stanju prevezen u Urgentni centar i smešten u jedinicu intenzivne nege.

„Ovoj sačekuši prethodilo je svojevrsno plakatiranje Beograda slikama ubijenog sa porukom ‘traži se’, a u istom periodu dok je sada ubijeni tražen mnogi ‘istaknuti članovi’ navijačkih grupa bestragom nestaju o čemu se u javnosti vrlo slabo govori“, kazao je Parović.

Rekao je i da se o kriminalnim klanovima u Srbiji ponovo priča šapatom slično kao što se to radilo u periodu dok su zemunski klan, Makina grupa i druge bande sejale strah i smrt ne prezajući da udare čak i na državni vrh samo da bi pokazali dominaciju.

„Istina je da kriminalci i njihove firme dobijaju vrlo unosne državne poslove. Istina je i da kriminalci kadriraju po policiji, ministarstvima i javnim preduzećima. Tužna je istina da je vlast Srbiju pretvorila u mafijašku prćiju“, zaključio je on, a saopštio Narodni slobodarski pokret Slobodari.

(Novi magazin)

Napišite komentar