Najbrže vesti u Srbiji

Parović: Lažni kandidati i referendumska atmosfera

Parović je u tom smislu, predstavljajući kandidaturu na javnom servisu, upozorio da je slična atmosfera bila i 5. oktobra, da su neki ušli heklerima u institucije, uništili sistem i uzeli državu samo za sebe a zatim i isti ti ubili i premijera.

"Sada se pravi slična atmosfera, a u takvoj atmosferi je sve moguće", dodao je Parović i istakao da se dva kandidata koja su se predstavila pre njega (Saša Janković i Vuk Jeremić) lažno predstavljaju.

"I Janković i Jeremić suštinski su paravan za barem 10 dosovskih stranaka i iza ta dva kandidata stoje dosovske stranke", rekao je i dodao da je reč o ljudima koji su naoružani upali u državne institucije te da se iza njih kriju ljudi kao što su Dragan Šutanovac i Dušan Petrović.

Naveo je i da je zaštitnik građana "izvrgao ruglu tu instituciju jer je i potpisao da se neće baviti politikom a desilo se suprotno".

Kako je rekao, postoji izraz "šesta kolona", a reč je o onim ljudima koji su nekada bili na platnom spisku stranaca i uveli ih u institucije vlasti i sada narodnim parama finansiraju taj sistem.

On se osvrnuo i na, kako je rekao, upad Saše Radulovića u RIK i naglasio da kandidati ne smeju da imaju uticaj na rad RIK-a, ali i dodao da ima i onih koji izvrgavaju ruglu državu.

"Mafija koja je instalirana petog oktobra još nije deinstalirana", dodao je Parović.

Govoreći o EU, rekao je da se nalazimo "ispred kafane u kojoj je tuča i u koju nikako ne smemo da ulazimo" i založio se za konzerviranje odnosa sa Unijom.

Kako je rekao, dobro bi sarađivao sa valdom jer bi i ona bila svesna da su se stvari promenile, da zna da ne može da pobedi na ovim izborima ali i da je već pobedio jer je došao u priliku da građanima iznese i neku drugu politiku i viđenje države.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike