Otvorena punionica gazirane vode „Rosa Homolje“ u Neresnici

Predsednik je obišao fabriku, a zaposleni su mu objasnili princip rada i ukazali na veliki kvalitet vode koja se tu vadi i puni.

"Tajna" vode koja se proizvodi u pogonu "Rosa Homolje" je, kako kažu, u velikom procentu kalcijuma. Jedna od zaposlenih kao tehničar obezbeđivanja kvaliteta vode, prenela je predsedniku da u fabrici strogo vode računa o visokom kvalitetu vode koja će izaći na tržište.

"Bogata je kalcijumom, a jedan litar obezbeđuje 30 odsto dnevnih potreba za kalcijumom", rekao je Vučić.

Naglasio je i da je pojedinim radnicima to prvi posao.

"Kada bismo imali ovakvih stvari imali više, za stotine sela… Kada god uzmete ‘Koka-Kola’, oni ulažu na siguran način", rekao je Vučić.

Predstavnik kompanije rekao da su dugo tražili vodu za gaziranje i trebalo je nekoliko godina da se nađe dobar izvor, što su na kraju i uspeli na istoku Srbije.

Vučić je naveo da se mora pronaći novac za kanalizacioni prsten oko Vlasine, što je oko 16 miliona evra.

"Rosa Homolje" novi je član "Koka-Kola" porodice i na tržištu Srbije dostupna je od sredine aprila, a akvizicija ove fabrike završena je krajem novembra meseca prošle godine.

Na ovaj način domaće tržište voda obogaćeno je prirodnom gaziranom vodom, sa obronaka čistih homoljskih planina.

U pitanju je voda visokog kvaliteta i odličnog mineralnog sastava, sa visokim sadržajem kalcijuma, koja dolazi pod poznatim brendom "Rosa".

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike