Otvoren najsavremeniji NCR kampus u Beogradu

Kampus su obišli predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ambasador SAD u Beogadu Entoni Godfri. Ukupna vrednost investicije je veća od 100 miliona dolara.

U kompaniji već radi 4.200 ljudi, još 200 njih po ugovoru, dok je u planu zapošljavanje još 600 ljudi.

Čelnici kompanije upoznali su goste sa načinom rada kompanije, a Vučić je konstatovao da je zahvaljujući firmama kakva je NCR Srbija uspela da sačuva mlade u Srbiji.

"Zahvaljujući ovome smo sačuvali ljude da ostanu u Srbiji. Svi koji znaju, koji bi mogli nešto oko IT da urade, otišli bi na zapad", rekao je Vučić.

Ambasador SAD je uzvratio da to pokazuje da je Srbija dobro za investicije.

"Hvala vam na tome", poručio je mu je predsednik.

U kompaniji je, prema rečima Marije Živanović Smit, jedne od rukovodilaca kompanije, 85 odsto zaposlenih čine "milenijalci", a to znači mladi od 25 do 40 godina.

Vučić je ukazao da je Marija Živanović upravo osoba koja je zaslužna što je NCR došao u Srbiju.

"Ona je naša, udala se za Amerikanca, ali ona je ovo donela Srbiji. Ustvari, doneli su Amerikanci, ali je donela ona boreći se za nas kod Amerikanaca", rekao je Vučić. 

Premijerka Brnabić konstatovala je da zgrada u Beogradu, izgleda mnogo lepše čak i od one u Atlanti.

Poslovni centar izgrađen po najvišim standardima 

Novi poslovni centar ove američke kompanije, izgrađen je prema najvišim standardima "pametne gradnje", a prostire se na 30.000 kvadrata. Kamen temeljac za kampus položen je u maju 2019. godine.

NCR korporacija je, inače, američka firma koja pruža usluge koje omogućavaju preduzećima interakciju i povezivanje, kao i transakcije među svojim klijentima.

To je svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama raznih delatnosti, među kojima su firme iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva, telekomunikacija, zabave, igara na sreću, javnog sektora i telekomunikacija.

Sa svojim softverom, hardverom i lepezom usluga, NCR omogućava skoro 550 miliona transakcija dnevno, u vidu maloprodaje, finansija, putovanja, ugostiteljstva i telekomunikacije.

Centrala kompanije, osnovane 1884. godine, je u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар