Otežan saosbraćaj zbog snega – obavezna zimska oprema i dodatni oprez

Sneg pada više od 24 sata. Najviše ga ima u Centralnoj, Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji, a u pojedinim mestima je u toku noći pala ledena kiša, pa se vozačima savetuje da vožnju prilagode zimskim uslovima.

U Zimskoj službi "Puteva Srbije" kažu da su u trećem stepenu pripravnosti, te da je stanje na terenu zadovoljavajuće. Ističe da soli i rizle ima dovoljno, te da nema problema sa zalihama na terenu.

U višim predelima, na pojedinim delovima puteva prvog, drugog i trećeg prioriteta, ima raskvašenog snega do pet centimetara, rekao je za RTS Dragan Pavković iz Zimske službe "Puteva Srbije".

Prema njegovim rečima, u Srbiji je trenutno samo jedan put neprohodan, i to na teritoriji Ivanjice, preko brda Odvraćenice.

Pavković podseća da je na teritoriji Zaječara, Bora, Ivanjice, Užica i Čačka zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere.

"Apelujem na sve te vozače da poštuju zabrane koje su na snazi, jer neretko ti učesnici u saobraćaju prave najveći problem, jer ne koriste zimsku opremu. U višim predelima desi se često da zbog nedostatka zimske opreme ta vozila stanu i otežavaju saobraćaj i čišćenje snega sa kolovoza", rekao je Pavković.

Podseća da je ograničenje kretanja vozila u zimskim uslovima 60 kilometara na čas.

"Neretko se ne poštuje ograničenje brzine i dolazi do problema, jer uslovi su takvi da to ograničenje brzine nije bez razloga stavljeno", ističe Pavković.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike