Osumnjičenom za pljačku Saše Popovića produžen pritvor

Pritvor mu je produžen na predlog tužilaštva zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije bio osuđivan za slična dela, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Sud je takođe potvrdio formalnu ispravnost optužnice Trećeg osnovnog tužilaštva i prosledio je odbrani na odgovore.

Po dobijanju odgovora odnosno isteka roka za odgovore, sud će odlučiti da li će optužnicu potvrditi, nakon čega će moći da počne suđenje.

Tužilaštvo je podiglo optužnicu u četvrtak i predložilo sudu da Stojčića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora.

Stojčić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Stojčić se tereti da je 8. marta preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Potom se popeo na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Stojčić je uhapšen 16. avgusta i od tada se nalazi u pritvoru.

On je na saslušanju negirao pljačku kod Popovića i tužžiocu rekao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike