Osuđen na 18 godina zatvora za ubistvo uličnog svirača u Novom Sadu

Portparol Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin za Tanjug potvrdila je reč o prvostepenoj presudi, na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Na otvaranju glavnog pretresa prošle nedelje u novosadskom Višem sudu, okrivljeni je uglavnom ostao uz iskaz dat u policiji i tužilaštvu, nakon počinjenog dela.

Prema optužnici, Kostić i optuženi su deo te večeri proveli zajedno u jednom ugostiteljskom objektu, a potom su se ponovo sreli, kada je optuženi zapretio Kostiću, rekavši mu da će ga, ako ne izvadi novac, "nakautirati".

Kostić mu je dao sav novac koji je imao (390 dinara), upitavši ga "zašto si takav", nakon čega je optuženi uzeo novac i više puta ga rukom udario u glavu, usled čega je Kostić pao na trotoar.

Optuženi je nastavio da šutira u glavu i telo Kostića koji je ležao, a potom je svukao donji deo trenerke i urinirao po prebijenom Kostiću.

Videvši prolaznika, optuženi ga je zaustavio, rekavši mu da Kostić nije u dobrom zdravstvenom stanju, na šta je prolaznik pozvao Hitnu pomoć.

U urgentom centru, doktori su pokušali da reanimiraju Kostića, ali zbog velikog broja povreda, između ostalog i preloma lobanje, reanimacija je bila bezuspešna.

Tužilaštvo u optužnici navodi da je u trenutku prebijanja sposobnost optuženog da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena, budući da je bio pod uticajem alkohola u krvi – oko 2,47 promila.

Veliki broj Novosađana se par dana nakon Kostićeve smrti okupio na Trgu slobode gde su upalili sveće, doneli cveće i njegovu fotografiju i na taj način oprostili od poznatog uličnog svirača.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike