Ostaje parkić na Banovom brdu, Vesić: Završena agonija

Protokol o saradnji potpisan je danas u Starom dvoru, u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, a Grad se obavezuje da u najkraćem mogućem roku pokrene postupak za izradu novog plana detaljne regulacije i da predloži da se izmenom plana, ta površina proglasi javnom zelenom površinom.

Vesić je rekao da je završena agonija stanara i investitora u Požeškoj ulici 158-160, koji su, kaže, pokazali veliku odgovornost i želju da se izađe iz situacije u kojoj su bili policija, bageri, rasprave, protesti, prenosi Beoinfo.

Kako je naveo, ovo je jedna od situacija gde niko nije kriv, ali i gde je morao da se nađe kompomis.

"Stanari su u pravu u smislu da ta zelena površina njima treba, a s druge strane investitor je takođe bio u pravu, kupio parcelu od privatnika i dobio pravo da gradi na osnovu važećih urbanističkih uslova", ukazao je Vesić.

On je istakao da se Grad Beograd obavezao da će u najkraćem roku, odnosno na prvoj septembarskoj sednici Skupštine grada pokrenuti postupak za izmenu urbanističkog plana, odnosno za izradu novog plana detaljne regulacije, koji će izraditi Urbanistički zavod Beograda na inicijativu Opštine Čukarica.

Kako je rekao, kada se završi proces usvajanja plana procesa detaljne regulacije koji traje između sedam i 11 meseci, taj prostor biće proglašen javnom zelenom površinom i tada će gradsko zelenilo uraditi jedan novi moderan park.

Vesić je posebno zahvalio stanarima koji nisu dozvolili da budu politički zloupotrebljeni, već su se samo borili za svoja prava.

"Zahvaljujući tome nastavljamo da radimo svi zajedno na novom izgledu Požeške ulice i opštine Čukarica, za koju imamo dosta planova",  rekao je Vesić.

Predstavnik stanara Saša Simić zahvalio je Gradu Beogradu i rekao da svi problemi mogu da budu rešeni ukoliko za to postoji volja.

"Za nas je ovo velika pobeda i želim da zahvalim i svim građanima koji su učestvovali u odbrani ovog parkića. Zahvaljujući Gradu Beogradu oslobođeni smo velikog pritiska. Veliku zahvalnost dugujemo Goranu Vesiću koji se prema nama ponašao kao najbolji prijatelj",  rekao je Simić.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike