Orban i Sijarto stigli u Beograd, dočekao ih Selaković

Viktor Orban, koji će se danas sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučić, u Beograd je stigao sa sedmočlanom delegacijom u kojoj su pored šefa mađarske diplomatije i ministri pravde i ministar zadužen za kancelariju premijera.

Nakon svečanog dočeka uz gardu, Orban i njegova delegacija uputili su se ka Andrićevom vencu, gde će prvo biti održan tet-a-tet sastanak Vučića i Orbana, a nakon kojeg će uslediti i plenarni sastanka delegacija dveju zemalja.

Ambasador Pinter je rekao da bi teme razgovora koje zavise od predsednika Vučića i premijera Orbana mogle da budu evrointegracije, pravosuđe, pandemija…

Takođe, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike planirana je ceremonija uručenja Ordena srpske zastave prvog stepena mađarskom ministru spoljnih poslova i spoljne trgovine Peteru Sijartu.

Poseta Beogradu usledila je brzo nakon što je Orban predstavio svoj predlog reforme Evropske unije u sedam tačaka, navodeći da Srbija treba odmah da bude primljena u članstvo.

To će biti i prilika da mu predsednik Vučić, kako je rekao, zahvali na hrabrosti da Srbiju predstavi u pozitivnom smislu i naglasi da treba da uđemo u EU.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар