Optužni predlog protiv profesora Arhitektonskog fakulteta

Okrivljenom V. P. je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio na taj način što je od novembra meseca 2021. do maja ove godine polno uznemiravao oštećene A. T. i M. D.

On je, kako tužilaštvo navodi, primenio verbalno, neverbalno i fizičko ponašanje koje prestavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okruženje oštećenih.

Nakon što su tri oštećene podnele predlog za krivično gonjenje okrivljenog sproveden je dokazni postupak u kome je okrivljeni saslušan, ispitani su svedoci i oštećene od kojih je jedna povukla predlog za krivično gonjenje, a dve oštećene su se pridružile krivičnom gonjenju okrivljenog i opisale radnje koje je prema njima preduzeo.

Tužilaštvo je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv V. P. zbog izvršenja dva krivična dela Polno uznemiravanje, kojim je predložilo da sud okrivljenog oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela i izrekne mu uslovnu osudu, na taj način što bi utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike