Optužni predlog protiv I. M. zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarke

Tužilaštvo je predložilo da se I. M. osudi na kaznu zatvora od dve godine i deset meseci, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J. R. u trajanju od tri godine, saopštilo je tužilštvo.

Tužilaštvo je predložilo i da mu se produži pritvor zbog opasnosti od bekstva zato što postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

U toku postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu J. R. i svedoka I. T. i pribavilo nalaz i mišljenja veštaka iz kojih proizlazi da su sposobnosti okrivljenog da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane i da je procesno sposoban.

Optužnim predlogom I. M. je na teret stavljeno da je 27. septembra pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J. R. novinarke u dnevnom listu Informer ugrozio njenu sigurnost.

On je tokom intervjua sa novinarkom J. R., koja je radila zajedno sa koleginicom I. T., rekao: "Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči".

Rekao je i: "Ako dođem da vas ubijem ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči", a što je kod oštećene J. R. stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Okrivljeni je uhapšen 30. septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

I. M. je više puta osuđivan zbog silovanja i on je par dana pre hapšenja, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike