Određen pritvor učitelju jahanja osumnjičenom za silovanje

Učitelju jahanja određen je pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vemenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, precizirala je za Tanjug portparol tog suda, Tatjana Matić.

Na saslušanju u tužilaštvu osumnjuičeni se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.

Kako je Više javno tužilaštvo U Beogradu ranije saopštilo, sumnja se da je M. Đ. sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je M. Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog M. Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije.

Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike