Odbor protesta: Da objasnimo graonačelniku Kragujevca da „ovaj grad nikome tata nije ostavio“

Foto: Beta / Emil Vas

Organizacioni odbor „jedan od pet miliona-Kragujevac“ najavio je za sutra u 11 časova protest građana ispred zgrade gradske uprave zbog toga što gradonačelnik Radomir Nikolić nije ispunio zahteve do zadatog roka – 16.marta.

Član Organizacionog odbora protesta Aleksandra Kostić je rekla Beti da će se sutra tražiti razgovor sa gradonačelnikom u vezi sa neispunjenim zahtevima.

Ona je rekla da su pored građana na sutrašnji skup ispred Skupštine grada pozvane i opozicione stranke iz Saveza za Srbiju.

Na jučerašnjem 11. protestu „ Jedan od pet miliona“ je rečeno da će sutra Nikoliću biti objašnjeno da „ovaj grad nikome tata nije ostavio u nasleđe“.

Zahtev za gradonačelnika je da omogući medijski pluralizam i ispuni svoju zakonsku obavezu i raspiše konkurs o sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa, koju krši ; bez posledica već nekoliko godina.

Od Nikolića je zatraženo da odmah smeni člana Gradskog veća Ratka Tomaševića koji je osuđen zbog poreske utaje.

Obaveza Nikolića je i da u skladu sa propisima omogući formiranje lokalnog Antikorupcijskog foruma da bi građani mogli da kontrolišu tokove trošenja sopstvenog novca koji se, smatraju nezadovoljni građani, sada troši „daleko od očiju“ javnosti.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike