Od večeras prohodni mnogi putevi ka planinskim selima na području Prokuplja

Putni pravac Prokuplje – Beli Kamen – Žitni Potok koji je zbog snega bio nekoliko dana neprohodan, večeras je osposobljen za saobraćaj, rekao je agenciji Beta gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

Simonović koji je i predsednik Štaba za vanredne situacije istakao je da su mašine za raščišćavanje snega privatnog preduzeća „Mandić kop“ bile na terenu 17 sati i uspele da očiste ovu deonicu, čime su stanovnike okolnih planinskih sela ponovo povezali sa svetom.

Takođe je istakao da je održavanje te deonice u nadležnosti Preduzeća za puteve Niš, ali da su gradske vlasti samoinicijativno organizovale čišćenje ove veoma važne saobraćajnice za žitelje planinskih sela u tom planinskom kraju.

Preduzeće za puteve Niš uspelo je da od snega očisti samo put preko Zlate do Žitnog Potoka ali ne i od Žitnog Potoka do Prokuplja.

U opsežnoj akciji raščišćavanja zavejanih seoskih puteva danas su čišćeni i putni pravci prema selima Belogoš i Kostenica u dužini od blizu jednog kilometra a u selu Bace pored puta mašine su od snega očistile i delove sela kako bi meštani mogli normalno da se kreću.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike