Od 6. jula ponovo saobraća trolejbuska linija 28

Posle sastanka sa predstavnicima udruženja građana "Vratimo trolu 28", Vesić je naveo da je to odlučeno na osnovu analize koju je uradio Saobraćajni fakultet u Beogradu koji je, dodao je, bio angažovan na osnovu dogovora sa udruženjem.

"Predstavnici udruženja ‘Vratimo trolu 28’ u martu su razgovarali prvi put sa gradskim Sekretarijatom za javni prevoz i tada smo se dogovorili da zajednički sagledamo sve aspekte ukidanja i povratka te linije, da angažujemo i Saobraćajni fakultet", naveo je Vesić.

"Sve je malo bilo usporeno zbog vanrednog stanja zbog koronavirusa, ali danas smo dobili analizu Saobraćajnog fakulteta koja je pokazala da je opravdano da se trolejbujska linija broj 28 vrati", dodao je zamenik gradonačelnika.

Istakao je da ovo neće uticati na dugoročne planove Grada da se nastavi sa pretvaranjem centra grada u pešačku zonu, navodeći da će u narednim godinama Studentski trg postati pešačka zona i da će se graditi nove okretnice kao što je okretnica u Dunavskoj ulici.

"U razgovoru sa predstavnicima udruženja ‘Vratimo trolu 28’ pronašli smo zajednički jezik da je, dok se ne izvrše svi ti radovi, ‘oportuno vratiti’ liniju broj 28", rekao je Vesić.

Zahvalio je ljudima iz udruženja jer, kako je rekao, nijednog trenutka nisu dozvolili da njihova inicijativa, kojom su zastupali interese građana, postane predmet političkog prepucavanja.

"Na ovaj način su pokazali da vode računa o svom gradu, da su bili spremni da razgovaraju sa nama o tome zašto su njihovi predlozi prihvatljivi i zahvaljujem im na tome", rekao je Vesić koji je zahvalio i Saobraćajnom fakultetu.

Sa druge strane, dodao je, Grad Beograd je na ovaj način pokazao da je vrlo otvoren za razgovor sa građanima o svakoj promeni koja se dešava u gradu i da je spreman da prihvati sve inicijative koje su korisne za građane.

Reorganizacija linija javnog prevoza

Naveo je da će u budućnosti verovatno biti reorganizovan deo linija javnog prevoza u Beogradu jer su, podsetio je, napravljene pre više decenija, a grad se u međuvremenu menjao.

"Negde imamo više stanovnika, negde manje, potrebe građana su drugačije i za taj posao koji nas čeka, a koji će raditi Saobraćajni fakultet zajedno sa Sekretarijatom za javni prevoz, biće nam neophodna saradnja sa građanima jer su građani ti koji koriste javni prevoz i najbolje mogu da kažu kako osećaju određene promene", istakao je Vesić.

Zato je, dodao je, saradnja sa udruženjem "Vratimo trolu 28" dobar primer kako i ubuduće treba raditi sa građanima i slušati njihove predloge koji su dobri i korisni.

Davor Stupar iz udruženja "Vratimo trolu 28" zahvalio je zameniku gradonačelnika, Sekretarijatu za javni prevoz i Saobraćajnom fakultetu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike