Obradović: Vučić optužbama na račun opozicije vređa inteligenciju i svojih birača

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je opšte poznato da ni on ni njegov pokret nikada nisu bili u vlasti i da nisu učestvovali u podizanju graničnih prelaza između Kosova i centralne Srbije i dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić takvim izjavama vređa inteligenciju i svojih birača.

Povodom tvrdnji Vučića da je i Obradović bio na vlasti i tada postavio granicu na Jarinju, lider Dveri je rekao da Vučić tako narušava dostojanstvo funkcije predsednika.

„Srbija ima predsednika države koji svoje političke protivnike naziva secikesama, lopužama, kretenima i slično… Čak i posete stranim zemljama koristi za klevete i optužbe protiv opozicije u svojoj zemlji. Srbija ima predsednika koji vređa inteligenciju svojih birača i svojih građana govoreći im neistine poput one da sam ja nekada bio na vlasti“, naveo je Obradović.

On je dodao da su Dveri uvek bile protivnik nezavisnosti Kosova i pravljenju bilo kakvih graničnih prelaza i da je lično više puta bio na barikadama na severu Kosova koje su to sprečavale, pa i 2013. godine kada se vlast SNS, posle briselskih sporazuma, kako je naveo, odrekla institucija države Srbije na Kosovu i predala ih u ruke albanskim teroristima.

„Nije ovde uopšte toliko bitno što predsednik Srbije laže i vređa svoje političke neistomišljenike, već što laže i vara javnost Srbije. Jer je upravo on taj koji sprema definitivnu predaju Kosova i Metohije, a već je mnogo poodmakao na tome putu, iako je pre dolaska na vlast obećavao da će poništiti sve što je bivši režim radio po pitanju Kosova, on je otišao mnogo dalje u odricanju od Kosova i došao do finala u kome je ostalo još samo potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo kojim će se Kosovu omogućiti ulazak u UN i time priznati nezavisnost od strane Srbije“, naveo je on.

Obradović je dodao da je upravo to ono što Vučić želi da sakrije od naroda i da za to okrivi nekog drugog.

„Niko nije predao Kosovo pre njegovog dolaska na vlast, iako je bilo mnogo krupnih grešaka u svim prethodnim vlastima. To je do vremena Vučićeve vlasti ipak bio zamrznuti konflikt, a od trenutka njegovog dolaska na vlast kreće predaja Kosova. To što on sada želi lažno da predstavi da je ranije sve izgubljeno i da sad on maltene spašava što se spasti može i čak dobija više nego što sada imamo – to je monstruozna laž i prevara. Upravo je suprotno – on predaje ono što je bilo u našim rukama… i tu svoju izdaju hoće da proglasi patriotizmom i da za izdaju optuži opoziciju koja, razume se, nije na vlasti i ne može biti odgovorna, što je vrhunac medijske manipulacije“, rekao je Obradović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike