Obradović: Cilj ‘kucanja na vrata’ Skupštine je vraćanje institucija narodu, a ne nasilje

Foto: prtscr ytb

Lider Dveri Boško Obradović je danas izjavio ;da je cilj učesnika u protestu „Jedan od pet miliona“ nije nasilje, već „vraćanje otete države i institucija narodu“.

Obradović je us aopštenju napisao da su zato u subotu uveče demonstranti „kucali na vrata“ Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

„Naš cilj nije nasilje. Oni su blokirali Skupštinu – mi ćemo je osloboditi. Oni krše Ustav – mi smo ustavobranitelji! Oni gaze zakone i institucije – mi ih branimo! Oni kradu – mi ćemo ih strpati u zatvor!“, napisao je Obradović u saopštenju.

Poručio je da „nikakvi spinovi i pokušaji predstavnika vlasti da nas ocrne neće sprečiti nužne promene i njihovu krivičnu odgovornost za sav kriminal i korupciju u vrhu vlasti“.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je osudila pokušaj ulaska demonstranata sa skupa „Jedan od pet miliona“ u Dom Narodne skupštine Srbije u subotu uveče, uz guranje sa obezbeđenjem, a osudi su se pridružilli premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji traži „reakciju državnih organa“.

(Novi magazin)

Napišite komentar