Obilne kiše u Crnoj Gori, strahuje se od izlivanje Bistrice i Lima

Predsjednik opštine Berane Vuko Todorović kazao je, na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, da se strahuje od nabujalih reka Bistrice i Lima i njihovog izlivanja iz korita.

U Beranama je hitno zasijedao Opštinski tim za zaštitu i spašavanje zbog obilnih padavina i mogućih vremenskih nepogoda.

Na sastanku je donesena odluka da se obiđu sva ugrožena mjesta i preduzmu neophodne mjere zbog elementarnih nepogoda izazvanim obilnim padavinama na području Opštine Berane, koje mogu izazvati pojavu klizišta, odrona, devistaciju putne infrastrukture i ugrožavanje objekata stanovanja u jednom broju mjesnih zajednica.

Najkritičnije na mjestu gđe Rijeka Bistrica prolazi kroz gradsko naselje Buce, i na mjestu njenog uživanja u Lim.

Da je i vodostaj Lima visok, najbolje se vidi kod gradskog mosta i hotela Berane.

Neki stanovnici naselja Donji Talum javljaju da podzemne vode ugrožavaju njihova domaćinstva.

Obilne padavine napravile su probleme i u Kolašinu, a u mjestu Lugovi u blizini magistalnog puta Kolašin – Crkvine srušen je most.

Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Vodostaj reke Morače jutros je dostigao gotovo jedanaest metara. 

Obilne padavina pruzrokovale su i odron u mestu Mili nedaleko od graničnog prelaza Gostun. Odron je zatvorio ulaz u tunel a saobraćaj na tom delu magistralnog puta bio je u prekidu više sati.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike