Obeležena druga godišnjica ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici

Paljenjem sveća i polaganjem cveća danas je obeležena druga godišnjica od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je ubijen 16. januara 2018. godine.

Pomenu su prisustvovali načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić i članovi Srpske liste koju je predvodio predsednik Goran Rakić.

Ivanovićeva saradnica Ksenija Božović je podsetila da ni 24 meseca od ubistva, i dalje nema odgovora na pitanje ko je naručio ubistvo Olivera Ivanovića i ko ga je ubio.

„Sa ovog mesta danas posle dve godine poručujem da ćemo svi zajedno raditi na tome da se ubistvo rasvetli i da se pravi nalogodavci, prave ubice, izvedu pred lice pravde“, rekla je ona.

Božović je istakla da su „tako jasnu poruku jutros dobili i od Vlade Srbije“.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić apelovao je na sve nadležne institucije, pre svega na tužilaštvo i sud, da što pre otkriju prave nalogodavce, naručioce i ubicu Olivera Ivanovića.

„Nećemo odustati od traženja pravde i već koliko danas poslaćemo pismo na sve adrese i međunarodnoj zajednici da se i oni uključe da pošalju svoj istražni tim i da pomognu Prištini, jer mi nećemo odustati i tražićemo dok se god ne otkriju počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića“, rekao je Rakić.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike