Obaveštajni komitet: Ubedljivi dokazi Trampove zloupotrebe ovlašćenja

Napominje se da se Tramp, blokirajući pomoć Ukrajini, nadao da će predsednik te zemlje Volodimir Zelenski objaviti pokretanje istrage protiv sina njegvog političkog rivala Džoa Bajdena, prenosi Idependent.

Izveštaj koji formalno prebacuje dalju nadležnost za istragu Komitetu za pravosuđe takođe optužuje Belu kuću za podrivanje procesa Trampovog opoziva što je, kako se napominje, osujećeno prošlog meseca posle svedočenja više istaknutih američkih diplomata i stranih zvaničnika.

Uprkos izričitim i bez presedana naredbama predsednika Trampa, Predstavnički dom Kongresa SAD sakupio je ubedljive dokaze njegovog nepočinstva uz pomoć hrabrih pojedinaca koji su bili voljni da poštuju zakon, jave se na poziv za svedočenje i kažu istinu, isitče se u izveštaju Obaveštajnog komiteta.

U izveštaju se dodaje da je kao odgovor na to, predsednik sproveo besramnu kampanju u kojoj je javno napadao i zastrašivao svedoke.

U dokumentu od oko 300 strana, ukazuje se da je ključna karika u pokretanju opoziva Donalda Trampa, koji je mimo uobičajenih diplomatskih kanala Stejt departmenta kontaktirao Zelenskog, bio izveštaj uzbunjivača o telefonskom razgovoru dvojice predsednika od 25. jula. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike