Novi vrtić u Kuršumliji

Sa pesmom i radošću mališani iz Kuršumlije provode vreme u predškolskoj ustanovi "Sunce" .

Igrom sa vršnjacima ne može se pohvaliti sedamdesetoro dece iz Kuršumlije koja ove godine nisu uspela da se upišu u vrtić. Prošle godine ovaj broj bio je upola manji, zbog čega je doneta odluka o izgradnji novog vrtića.

"Kuršumlija, koliko god da je mala opština, hvala Bogu ima dosta dece i ,koliko čujem, dosta je na čekanju. Ovaj novi vrtić biće pun pogodak, jer ovo je naše bogatstvo", kaže Irena Đurić iz Kuršumlije.

Marija Pećaranin, direktorka predškolske ustanove "Sunce"u Kuršumliji objašnjava: "Ove godine smo upisali 440 dece, što je znatno iznad našeg normativa. Listu čekanja imamo dupliranu, prošle godine je to bilo tridesetak dece, ove godine 70 dece je na listi čekanja. Nadamo se da ćemo proširenjem našeg objekta primiti svu decu i ukinuti tu listu."

"Gradimo nove prostorije, novi vrtić,biće duplo veći kapaciteti nego do sada.Očekujemo da se sve to do Nove godine završi, da sva deca koja to hoće i treba da se upišu, budu upisana.Inače, investiciju finansiramo iz budžeta naše opštine, iznosi 30 miliona dinara", navodi Radoljub Vidić, predsednik opštine Kuršumlija.

Kako bi podstakla rađanje, opština Kuršumlija izdvaja značajna novčana sredstva svakom novorođenom detetu, kao i porodicama sa troje i više dece.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike