Novi snimak iz slučaja „Reket“, čuje se glas tužioca Katice Janeve

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski u saradnji sa biznismenom Zoranom Milevskim iznudili su od biznismena Kamčeva preko milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, obećavši da Janeva neće zahtevati produženje mere pritvora.

 Na snimku Janeva govori Kamčevu "da ne brine za ništa, jer će sve biti okej", prenosi portal "a1on".

Za Janevu važi da je bliska vladajućoj strukturi u Severnoj Makedoniji, te se i makedonski premijer Zoran Zaev u nekoliko navrata čvrsto suprostavio makedonskoj opoziciji koja je zahtevala smenu Janeve zbog, kako su navodili, rada u interesu vladajuće elite.

Makedonski novinar Branko Gerovski u svom tekstu za portal Plusinfo navodi da je i makedonski premijer Zoran Zaev znao da postoje neoborivi dokaze o "bombaškom milionskom reketu i o umešanosti Katice Janeve u aferi".

"Mislim da Zaev više nema manevarskog prostora dostojanstveno da zatvori skandal. Italijnski desničarski medijum sada će bacati termonuklearne bombe od kojih će se razdrmati vlada u Skoplju, a Zaev neće razumeti zašto nije uspeo da se suoči sa Bokijem Trediči, Katicom Prasiči, Radom Mediči i kompanijom", navodi Gerovski u svom tekstu.

Gerovski dodaje da je u međuvremenu postalo jasno da je prikrivanje tog skandala nemoguće, te da su zbog toga osumnjičeni i pritvoreni Bojan Jovanovski i Zoran Milevski, dok je Katica Janeva podnela ostavku.

Vlasnik italijanskog portala Verita Laris Gajzer, koji je objavio snimke, rekao je da želi da pomogne u potrazi za istinom u Makedoniji.

"Danas smo objavili drugi deo mog priloga o korupciji u Makedoniji. Od 2015. godine pratim i izveštavam o tome kako se grupa nekompetentnih političara uz pomoć neprijateljskih stranih sila bestidno igraju sa životima i sudbinom makedonskog naroda", naveo je Gajzer.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike