Novi slučaj napada pasa, rotvajleri izujedali vlasnika kod Varvarina

Zbog agresivnosti dva rotvajlera umalo da strada 75-ogodišnji Radomir Jakovljević iz Bošnjana. Kako kažu komšije, iznenada su ga napali psi, koje sa sinom čuva, već godinama. Zbog problema sa zdravljem Radomir je bio teško pokretan.

Veterinar iz Varvarina Vladan Rajić rekao je da se uglavnom  radi o greškama vlasnika koji ne prepoznaju prve znake agresivnosti kod pasa i onda se dešavaju ovakvi događaji.

"Ovo je jedan nemili događaj gde će zootehnička služba preuzeti ove pse. Oni moraju da budu na posmatranju zbog postojanja mogućnosti da budu inficirani virusom besnila, tako da će se posle toga videti šta sa njima dalje. Ako i dalje pokazuju agresivnost, nažalost moraju da se eutanaziraju", naveo je Rajić.

Stručnjaci objašnjavaju zbog čega sve češće dešava da psi napadaju svoje vlasnike.

Nikola Sanader, odgajivač pasa kaže da ponašanje pasa ne zavisi od rase i tipa psa, već od odnosa vlasnika prema njemu i pažnje koja je posvećena tom psu.

"Psi bi trebalo da imaju neku školicu, da se edukuju, ali moramo da povedemo računa šta kupujemo, čije želje ispunjavamo. Ne možemo da ispunjavamo želje deteta od tri, četiri godine koje nije svesno. Nikada ne ostavljajte velikog psa sa detetom bez nadzora", apelovao je  Slobodan Vučelić Đeda, dreser pasa iz Kragujevca.

Za vreme napada Radomir je bio sam u dvorištu porodične kuće. Spasao ga je komšija koji je i zvao hitnu pomoć. Povređeni Radomir, trenutno leži, na Intenzivnoj nezi hiruškog odeljenja Opšte bolnice u Kruševcu. Ima povrede glave i van je životne opasnosti.

Ovo je drugi slučaj napada pasa za dva dana. Pas rase "američka akita" napao je juče u Sjenici devojčicu koja je sa teškim povredama na glavi i telu zbrinuta u Medicinskom centru u Novom Pazaru.

Početkom marta dogodio se još jedan napad pasa sa tragičnim ishodom, kada je četvorogodišnji dečak preminuo od posledica ujeda pasa u Senti. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар