Novi programi za brucoše na ETF-u i Mašinskom fakultetu

Zbog ograničenih prostornih kapaciteta ETF nema mogućnost da poveća kvote, ali je inoviran program na sva tri nivoa studija i na srpskom i na engleskom jeziku. Najpopularniji program softversko inženjerstvo, postoji 15 godina.

"On je napredovao od početnih 40 studenata do sada 180 studenata koji su prepoznati po visokom kvalitetu i koji predstavljaju osnov naših velikih kompanija, i izuzetno smo cenjeni u svetu", rekao je Milo Tomašević, profesor Elektrotehničkog fakulteta.

Novi program i na Mašinskom fakultetu – informacione tehnologije u mašinstvu.

"Cilj nam je bio da klasičnom mašinskom inženjerstvu damo jednu logističku podršku kroz vrhunski organizovane studije informacionih tehnologija, ali koje su u funkciji mašinskog inženjerstva", istakao je Radivoje Mitrović dekan Mašinskog fakulteta.

Rektorka Univerziteta Ivanka Popović naglasila je da će biti manje brucoša, jer, kako kaže, naša demografska slika nije naročito dobra.

"Broj mesta je sličan. Imamo nešto povećanja u oblasti IT-a i nekih novih studijskih programa. Ja verujem da će studenti iskoristiti prilike koje im se otvaraju i naravno, konkurencija je veoma oštra za najpopularnije fakultete", zaključila je rektorka Univerziteta.

Prvi upisni rok traje od 19. juna do 12. jula.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike