Novi pozivi na otpor zbog odluke vlade u Prištini o preregistraciji vozila

"Od 21.11 obaveza je svakog, otpor na svakom koraku, brigada sever", sadržaj je trorednog grafita u boji zastave Srbije, ispisanog u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića.

Autori najnoveg grafita nisu poznati, ali se pretpostavlja da su iz grupe koja se i ranije oglašavala sličnim porukama – "Ne brinite, tu smo – Severna Brigada", "NATO go home! Ovo je Srbija" i "Severna brigada raste iz dana u dan", ispisivanim na javnim mestima na severu KiM.

Policija u Prištini saopštila je da istražuje slučaj pojavljivanja novih grafita na zidovima i ulicama na severu KiM.

"Dana 13.11.2022. godine u noći na području Regionalne direkcije Severna Mitrovica zatečeni su grafiti sa različitim natpisima na srpskom jeziku. Kosovska policija je sa svojim jedinicama preduzela potrebne policijske radnje, za istragu i dalje postupanje, povodom grafita ispisanih na nekim zidovima i ulicama", naveli su iz policije medijima na albanskom jeziku.

Od 1. novembra na severu KiM vozači automobila sa tablicama početnih slova gradova na Kosovu koje izdaje MUP Srbije, dobijaju opomene a od 21. novembra, kako su najavili u Prištini, očekuje se kažnjavanje.

Oko tri hiljade Srba zbog te i drugih odluka vlade u Prištini, napustilo je u proteklih sedam dana sve kosovske institucije na severu KiM.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike