Novi Pazar: Digitalizovani „Valter“ otvara modernizovani bioskop

Ponovo radi bioskop u Novom Pazaru. Ovoga puta "Valter" na velikom platnu, remasterizovan i digitalizovan. Projekcija je predviđena večeras za svečano otvaranje. A nakon Ramazana, mnogo novih naslova namenjenih svim uzrastima.

"Prve filmove emitujemo od 22. aprila", najavila je Elma Šabanović, urednica dramskog i filmskog programa. "Imaćemo tri filma dnevno, dva puta sedmično. U maju, program Kulturnog centra biće prilagođen tradicionalnoj kulturi, tako da ćemo emitovati jedan film sedmično. Od juna, svakog utorka i svakog četvrtka imaćemo tri filma dnevno. Naravno, za najmlađe će uvek biti i sinhronizovani film.

Preuređeni su foaje, bioskopska sala a za laserski projektor izgrađena je nova kabina.

"Projektor nam je bio iz 1965. godine", podseća kinooperater Ilmo Čarovac. "Sada nam je mnogo lakše, sve na par klikova, nema više menjanja rolni."

Projekat je realizovao Kulturni centar Novi Pazar u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, Ministarstvom kulture i informisanja i Gradom.

"Objedinili smo sve projekte koje smo dobili i aplicirali za najsavremeniji laserski projektor, za Dolby ozvučenje, za platno koje je jako skupo, za remont cuga na koje ide platno i za izgradnju nove kino-kabine", objašnjava Husein Memić, direktor Kulturnog centra.

Otvaranje bioskopa i projekcije filmova deo su kulturno-umetničkih manifestacija kojima će biti obeležen 558. Dan grada.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike