Novi izgled bolnice u Aranđelovcu

Sagrađena sedamdesetih godina prošlog veka, bolnica u Aranđelovcu posle gotovo pet decenija dobila je novi izgled. U ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja se sada prostire na 10.000 kvadrata, leči se oko 100.000 pacijenata iz Aranđelovca i okolnih opština.

"Stvarno je jako lepo, čisto uredno", zadovoljan je meštanin Aranđelovca, a drugi dodaje: „Zadovoljni smo i sa većinom rada u bolnici."

Renovirane sobe, po najvišim standarima, četiri operacione sale, nova oprema..Međutim, nedostaje medicinsko i nemedicinsko osoblje. Trenutno u opštoj bolnici radi oko 330 ljudi.

"Imamo lošu kadrovsku strukturu. Imamo preko 25 specijalista, preko 55, odnosno 60 godina koji u naredne 3-4 godine idu u penziju", kaže dr Jovan Pikula, direktor Zdravstvenog centra Aranđelovac.

Ministri najavljuju rešenja, ali i dalja ulaganja u zdravstvo.

"Poziv mladim lekarima. U ovakvim uslovima zaista je zadovoljstvo raditi. Mi moramo po unutrašnjosti zadržati lekare, zadržati visokoobrazovane ljude, jer je to način da sačuvamo Srbiju", kaže prof. dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja.

"Samo iz budžeta ministarstva za javna ulaganja, samo za zdravstvo, samo u 2023. opredeljeno blizu 100 miliona evra od kojih će se obnavljati bolnice, domovi zdravlja", navodi Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja.

Ministarka Danica Grujičić posetila je i Dom zdravlja u Aranđelovcu i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Bukovičak banja. Plan je da ta ustanova bude dograđena i da duplira kapacitete.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike